Bær-herligheder med bær fra den lille have

Så er hindbærrene, stikkelsbærrene og skovjordbærrene plukket og spist. Og sikker herligheder de indgik i (hvis man altså selv må sige det om egne frembringelser i køkkenet).

Eftersom min have ikke er fyldt med bærbuske, men som nævnt tidligere kun er velsignet med en enkelt eller to buske af ovenstående nævnte bærtyper, er det begrænset hvor store mængder frugt, der kan høstes.
Derfor har jeg købt små tærteforme, så jeg kan lave små men delikate frugttærter og således få det maksimale ud af bærerne i mine lille have.

Den første tærte jeg lavede, var en hindbærtærte med hvid chokolade ovenpå.
Jeg lavede bare en simpel tærtedej med mel, flormelis, smør og æggeblomme.
Efter at dejen havde stået i køleskabet i en lille time, og var blevet rullet ud, blandede jeg hindbærrene med majsmel og sukker, og kom forsigtigt (og med nøje placering af hindbærerne i et for mig korrekt mønster) fyldet ovenpå tærtedejen.
Til slut dryssede jeg hakket, hvid chokolade på toppen.
Tærten blev bagt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200oC.Jeg brugte stikkelsbærrene til at lave en dejlig stikkelsbærtrifli.
Det var med lag af cremefraiche med vanilje, stikkelsbærkompot og endelig makroner på toppen.
En sød og dejlig dessert.Endelig blev det så tid til at lave tærten med skovjordbær.
Jeg gjorde med den, som med hindbærtærten ovenover, dog kom jeg først marcipan ovenpå tærtebunden, derefter skovjordbærerne, for til sidst at lave strimler af tærtedej og marcipan til toppen. Denne tærte blev bagt som den anden.

Der er nok til 2 personer i en af de små tærter.

Her var der så lige tre forskellige kager/desserter fra mig. De er nemme at lave, og de passer godt til mængden af bær, der vokser i en lille have.
Del med dine venner:

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: