Blomster i april

April måned byder blandet andet på stolt knejsende påskeliljer, perlehyacinter og martsvioler – det er meget de blå og gule blomster, der i min have lige nu. Det regner en del, og derfor er havens blade grønne, friske og rigtig forårsagtige. Ind imellem er der skønne tidspunker med varm sol, hvor jeg kan sidde og nyde udelivet med en god kop kaffe til synet af fine blomster.

Nu er det slut med vintergækker og krokus, og pladsen er blevet overtaget af solskinsgule påskeliljer, der vugger i takt med forårsvinden på deres tynde stængler. Der er både store påskeliljer og små påskeliljer, nemlig de såkaldte tete-a-tete, i min lille have.

Påskelilje fra blomster i april i den lille have

Perlehyacinterne står i fuld flor i min lille have. Der voksede mange perlehyacinter i min barndomshave, og derfor er jeg nok noget nostalgisk over dem. Selvom det egentlig er en lidt uanselig og på ingen måde prangende blomst, så holder jeg meget af den.

Perlehyacinter fra blomster i april i den lille have

Og så har jeg fundet de små martsvioler voksnede flere steder i haven i år. De dukker op på fredelige steder, gerne hvor der er halv- til helskygge. Jeg elsker martsvioler, de er så fine med deres sarte, små blålilla hoveder, så de skulle selvfølgelig nævnes her i mit lille galleri med blomster i april.

Martsvioler fra blomster i april i den lille have

Det var så mit lille galleri med billeder af blomster i april. Se med i maj måned, hvor der også kommer et galleri med billeder af blomster fra min have.

Del med dine venner:

Tags: ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: