Blomster i februar

Det er februar måned, og selvom det stadig er vinter og ofte minusgrader, er forårsenergien med plantespirer og flere lyse dagtimer startet. Og årets første blomster er dukket i haverne og i krukker på altanerne rundt om i landet.

I 2016 vil jeg forsøge at lave en lille billedserie med blomster, som har blomstret i min lille have hver måned. Der var endnu ikke kommet blomster frem i januar – spirer jo, men ingen blomster. Så jeg starter med min billedserie med blomster i februar.

Erantis i den lille have, blomster i februar

Erantis er en rigtig forårsbebuder, og jeg synes ikke, du må snyde dig selv for at have erantis i din have. Og har du “blot” (jeg skriver “blot” med anførselstegn, for har du en lille altan, som jeg selv har haft, kan du måske godt synes, at pladsen da er for trang til at have blomster og hellere vil have “ordentlige planter” som tomater, salat eller krydderurter), så find alligevel en lille krukke og plant erantis …

Vintergækker i den lille have, blomster i februar

… og vintergækker deri – du vil takke dig selv for det, når blomsterne står lyser op i februar måned.

Husk at klippe et gækkebrev eller to til mennesker, du holder af, og vedlæg en vintergæk i kuverten, det er en god gammeldavs tidlig forårstradition – og det koster jo kun 8 kr. at sende et gækkebrev, hvis du sender det med B-post ;0)

Minsandten om der ikke er dukket et par perlehyacinter med blomsterhoveder op allerede nu. De er stadig meget små og har ikke heeelt åbnet sig, men jeg blev så glad, da jeg så dem, at jeg måtte have en med på hovedbilledet til indlægget.

Det var min billedserie med blomster i februar. Hvis du har andre planter, der blomstrer i februar i din lille have, må du meget gerne skrive et par ord om dem i en kommentar.
Del med dine venner:

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: