Blomsterløg og katte

Det er skønt at sætte blomsterløg med spirende krokus, vintergækker og dets lige i vindueskarmen, men hvis du har en kat, så hold lige øje med, at den ikke spiser af bladene – de er nemlig giftige.

Jeg holder selv meget af at have forårsblomster i vindueskarmen i januar og februar, for det liver utroligt meget op med de spirende blomsterløg, når det er mørkt og koldt udenfor.

Jeg er imidlertid blevet gjort opmærksom på, at hvis du har en kat – og måske især hvis du har en indekat – så må du endelig holde øje med, at den ikke spiser af bladene fra blomsterløg, hvor af nogle ligner (og sikkert også dufter af) græs.

Katte spiser gerne stueplanter, og det gør de, fordi planter (især græs og spirende kornsorter) er rigtig gode for deres maver, som jo skal kunne håndtere de store mængder pels, der kommer i maverne, når de vasker sig. Og stueplanterne er måske de eneste planter, kattene kan komme til, i hvert fald hvis de er indekatte.

Men sagen er den, at bladene fra blomsterløg, som vintergækker og krokus, og sikkert også fra andre forårsblomster, er giftige, og derfor kan din kat blive alvorligt syg, hvis den spiser af dem.

Derfor vil jeg stærkt opfordre dig til at holde øje med, at din kat ikke spiser af bladene på dine fine forårsblomsterløg, for det må den endelig ikke.

Tip: Jeg har selv et lille drivhus til min vindueskarm (som du kan se på billedet), hvor jeg sætter mine blomstrende blomsterløg i, for så er jeg sikker på, at min kat ikke spiser de giftige blade fra mine blomsterløg.
Del med dine venner:

Tags: , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: