Byhave på Costa Brava

I udkanten af Lloret de Mar På Costa Brava fandt jeg denne lille byhave, hvor jordbærerne allerede nu er røde.

Jeg har lige været på blogger-konference på Costa Brava i Spanien, og på en af mine daglige gåture fra konferencecenteret fik jeg øje på denne lille byhave, der lå gemt bag et metalstakit.

Den lille byhave ligger bag nogle boligblokke, og det er tydeligt, at stedet ikke oprindeligt var tiltænkt urtehaveprojekter, for der har ikke været gjort noget ved områdets store mængder ukrudt i lang tid.

Jeg forestiller mig, at der er flyttet en byhave-elskende person ind i en af områdets lejligheder og har set potentialet for at anlægge en lille have her. Og det er virkelig gjort godt.

Byhave på Costa Brava

Den byhave-elskende person har plantet bønner, jordbær (der her 4. maj er store og røde), kartofler, salat, porrer og meget andet, og ved alle planterækkerne har hun eller han lagt drypvandingsslanger, så grøntsagerne kan få den rette mængde vand i løbet af sæsonen.

Jeg synes, det er en fryd at se andre haveentusiasters projekter rundt om i verden. Og jeg bliver rigtig glad, når jeg ser en have som denne her, som er anlagt af en person, der tydeligvis har stor passion for grøntsagsdyrkning, og som helt sikkert har knoklet for at skabe sin byhave – det har taget lang tid at få gravet pladsen fri for ukrudt.

Det er fedt, når nogen ser et stykke jord bag sin boligblok eller et ubenyttet græsareal og tænker: “Der kan der da være en lille have!” og gør noget ved idéen. Det giver så meget liv til en by, når der dyrkes grøntsager og blomster på steder, der ellers bare ville ligge hen, og det giver både en stor glæde til dem , der dyrker byhaverne og til alle dem, der kigger på dem – og så gør det jo ikke mindst rigtig meget godt for insekter, fugle og alle andre dyr, der lever i byen.

Så mange flere byhaver, tak!

Og godt gået, du byhave-elskende spanier :0)
Del med dine venner:

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: