Den utroligt udskældte ukrudt

Ukrudt! Du godeste! Åh nej! Det er da frygteligt! Eller hvad …?

Hvad er ukrudt egentligt?
De planter, der står på de forkerte steder i din lille have, er ukrudt. Så enkelt er det.
Og du vil sikkert straks give dig i kast med at fjerne det fuldstændigt, eller i det mindste flytte den plante der står på det forkerte sted.
Det gør jeg også selv, for der skal sørme være styr på tingene i min lille have!

Atypisk ukrudt
Planter som skvalderkål, brændenælder og mælkebøtter er oftest dem, du først tænker på, når du tænker “ukrudt”. Men da jeg flyttede ind i mit nuværende hus, og blev den stolte og umådeligt glade ejer af min dejlige, lille have, stødte jeg på en nederdrægtig humle, der hurtigt var ved at ødelægge min haveentusiame.Humlens meterlange stængler voksede sig gigantiske, og de kradsede som gale, hvis jeg kom for tæt på.

Sidste år tog vi konsekvensen af humle-situationen og gravede planten op – og HELDIGVIS er den ikke kommet igen i år!

I min tidligere have vrimlede det med akelejer fra naboen. Blomsterne var såmænd søde nok, men de passede bare ikke ind i mine haveplaner, og derfor virkede de som ukrudt i mine øjne.Og endelig er der i år dukket en ivrig citronmelisse op i min gårdhaves rose- og staudebed, hvor det altså ikke var meningen, at den skulle komme. Og, ja, jeg fjernede den straks efter, jeg havde taget ovenstående billede.

Den lækre ukrudt
Sjovt nok har jeg aldrig været træt af de lækre, grønne skvalderkål, der bare smager pragtfuldt i salater og madpandekager.Og jeg værner meget om de brændenælder, der kommer i min lille have, for de er ligeledes formidable i maden og gode som trækplastre for de smukke Nældens Takvinge-sommerfugle.
Ja, jeg har sågar en krukke med brændenælder og en med en smuk mælkebøtte, hvis blomster er så strålende som små sole.

Så om ukrudt er ukrudt, er en helt individuel vurdering. Og helt ærligt, så er alle planter jo smukke, når du ser rigtigt efter :0)
Del med dine venner:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.

Comments (1)

Comments are closed

Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: