Det lille drivhus

Jeg har fået en af mine helt store havedrømme opfyldt i år, nemlig et lille drivhus, der passer perfekt til min lille have.

Jeg har nemlig været så heldig, at få et lille, grønt drivhus i fødselsdagsgave af gode venner. De havde selv anskaffet sig et, der var meget større.
Men mit drivhus er pragtfuldt, og det passer helt perfekt til mig og min lille have.
Det er som sagt grønt (af mærket Juliana), med ruder af polycarbonat, og så er det små 3m2 stort (længde: 1,93m og dybde: 1,47m).
Jeg vaskede drivhuset rent med lunkent vand og brun sæbe, og det var let at få det smuds og sand af, der sad på det.Der skal lægges fliser i bunden af drivhuset (der blev lagt fliser i drivhuset kort efter artiklen blev skrevet. Min far kom på besøg, og så blev fliserne da lige ordnet, som man kan se på billedet).
Men først skal der graves ud, så de kan lægges ca. 20cm under resten af havens jordhøjde. Herved bliver der tilføjet ekstra plads i højden inde i drivhuset, og ekstra plads kan man jo, som ejer af en lille have, altid bruge.

Jeg har mange store, romantiske planer med mit drivhus, som jeg måske ikke kommer til at realisere, men som er dejlige at drømme om.
Selvfølgelig handler det først og fremmest om, at kunne have en god portion varmeelskende planter, som ellers ikke er mange muligheder for at have, som fx basilikum, tomater, koriander, agurker etc.
Men ellers drømmer jeg også om fx at kunne sidde inde i det på en regnfyldt efterårsdag, med et par stearinlys og en hel bunke tæpper over mig, og så læse en god bog – bare fordi jeg kan.Haveidé: Lige nu har jeg plantesække liggende til opvarmning i drivhuset, så de har en god temperatur, når tomaterne skal sættes der i.
Del med dine venner:

Tags: , , , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: