Drivhus i carporten – her er min drivport

Jeg har bygget et drivhus ud af min carport, så nu har jeg en god drivport i min lille have.

I 2013 ødelagde en sen efterårsstorm det meste af mit lille grønne drivhus, som om noget var hjertensbarnet i min lille have. I december samme år tog endnu en storm definitivt livet af drivhuset.
Og hvad gør man så, når man nu elsker at have agurker, tomater og andre sarte planter i sin lille have, og man hverken har plads eller råd til et nyt drivhus?
Man improviserer. Man laver drivhus i sin gamle carport.

Da det lille, grønne drivhus var lavet af polycarbonatplader og ikke af glas, kunne pladerne heldigvis genbruges til drivporten, da de ikke havde taget skade under stormene. Og til alt held var der polycarbonatplader nok til vinduer til hele den nye drivport.

Polycarbonat-vindue i drivporten i min lille have

I starten af juni 2014 kom min gode håndværkerfar på besøg, og vi gik i gang med at omdanne carporten til en drivport. Polycarbonatpladerne fra drivhuset passede glimrende i størrelsen til vinduer i drivporten, og ved at bygge riller, som de kan skubbes i, så de kan åbnes, fik vi sat pladerne på siderne af carporten.
Det er vigtigt at kunne åbne vinduerne, hvis temperaturen bliver for høj i dit drivhus – eller i din drivport – på en varm sommerdag.

Hvis du har plader eller vinduer, du kan bruge til din drivport, så er træbrædder (foruden søm og skruer naturligvis) det eneste, du skal købe; eftersom at vinduerne i en drivport selvfølgelig skal fylde en stor del af konstruktionen, så er det ikke ret mange brædder, du skal købe.

Tomater i drivporten i min lille have

Nu er det et år siden, at vi lavede drivport i den lille have, og den fungerer overraskende godt. For nu at indrømme det, så var jeg meget spændt på, om tomaterne ville modne, og om der ville vokse agurker på agurkeplanterne, fordi der ikke bliver helt ligeså varmt i drivporten som i det gamle drivhus.
Og måske går der en uge eller to ekstra, før tomaterne bliver røde i forhold til, hvis de stod i et traditionelt drivhus – men hvad gør det, når man alligevel kan høste den ene bunke lækre tomater efter den anden i løbet af en sæson? Gode ting og (grønt)sager er jo i dén grad værd at vente på.

Det er en rigtig god idé at bygge en drivport i din carport, hvis du ikke har et drivhus i din lille have.

NB! Hvis du nu rent faktisk gerne vil kunne bruge din drivport også som carport, så kan kan jo bare bygge din drivport således, at du stadig kan køre din bil derind, når sæsonen for drivhusglæder er overstået – og din bil kommer oven i købet til at stå mere i læ, end den gjorde, før der kom vinduer på carporten.
Jeg vil dog kraftigt råde dig til ikke at bruge din drivport til både drivhus og carport på samme tid, da partikler fra bilens udstødning sikkert kan ødelægge sundheden i dine grøntsager.


Del med dine venner:

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: