Dyrk løg i krukker i din lille have

I 2012 eksperimenterede jeg med at have løg i krukker i min lille have. Det var en spændende udfordring.

Ca. d. 25. april satte jeg ti skalotteløg i to store, firkantede plastic-krukker, med fem i hver. Først satte jeg krukkerne ind i drivhuset, så løgene ikke tog skade af eventuel nattefrost. Der er nu syv fine spirer i krukkerne – mon ikke de tre sidste også dukker op?D. 10. maj var løgene spiret, og jeg tog krukkerne ud af drivhuset og satte dem i haven, hvor de har stået lige siden.

Foreløbig går det rigtig godt med mit løgeksperiment, og jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat.

I min barndoms køkkenhave havde vi altid mange løg. Rødløg, skalotteløg, gule løg etc., og det i store mængder. De blev passet og plejet, og når de var høstet, blev de hængt til tørre i flettede ranker i fyrerummet. Og vi gik så derud og hentede, når vi skulle bruge løg i maden.
Løg er sådan en grøntsag, der bare altid er brug for i madlavningen, så når de er lette at dyrke, så er det bare med at kaste sig ud i det.

NB! Det lykkedes for mig at dyrke løg i krukker i 2012. Husk godt med dræn i bunden af dine krukker, så løgene ikke kommer til at stå og soppe i vand – så rådner de.
Del med dine venner:

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: