En god stak brugte havebøger i min lille have

Find havebøger på loppemarkeder

Kig efter havebøger, når du er ude på sommerens loppemarkeder – her kan du virkelig finde guld.

Man kan aldrig få for mange gode bøger, heller ikke havebøger. Og en god del af mine bedste af slagsen har jeg købt på loppemarkeder eller i genbrugsbutikker for ikke ret mange penge.

Der er meget bogguld at hente på loppemarkederne. For mange steder rundt om i Danmark er havebøger og havearbejde ikke i særlig høj kurs. Derfor er disse bøger nogle af de billigste i loppemarkedernes bogstakke.

Og hvorfor skal du så købe gamle havebøger på loppemarkeder?


Jamen, blandt andet fordi, der er så utroligt meget viden om haver og naturen i de gamle bøger. Viden, som vi moderne mennesker simpelthen har glemt eller ikke er blevet lært af de ældre generationer.

Meget af den gamle viden, som vores bedsteforældre og oldeforældre have om grøntsagsdyrkning, nyttedyr eller så- og udplantningstidspunkter er forsvundet i takt med, at vi fik mere og mere travlt i hverdagen. Det var viden årets gang i haven og i naturen simpelthen.
Og i stedet for at blive ved med selv at dyrke frugt og grønt, købte man det i supermarkederne.
Derfor havde man ikke længere brug for at huske, hvordan man undgik at få sommerfuglelarver i sine kål.
Meget af den gamle viden om havearbejde og frugt- og grøntsagsdyrkning kan du finde i de gamle bøger.

Desuden er mange af de nye havebøger, som står glitrende på boghandlernes hylder og koster flere hundrede kroner, nærmest afskrivninger af ældre bøger. Der kan være langt mellem de virkeligt nye idéer til din lille have i de moderne havebøger.
Prøv for eksempel at se, hvor mange nye bøger, der handler om at dyrke grøntsager i krukker.
Det er jo en super god idé, men det ikke en revolutionerende nyhed, for man har gjort det i mange, mange år.

Og hvorfor så give 300 kr. for en ny bog, når du kan finde glimrende havebøger med samme nyttige tips og idéer i en gammel havebog for måske 20 kr.?

Jeg køber såmænd også nye havebøger (også om grøntsagsdyrkning i krukker …). Men for eksempel købte jeg en brugt udgave af “Spirebogen” til 8 kr., og skal du ud og købe den fra ny, koster den 99 kr.

De smukke, gamle havebøger

Desuden er der ofte flotte håndtegnede illustrationer i de gamle bøger. Og dét er bestemt er noget, du ikke kan finde i nye bøger.

Jeg elsker at tage mine havebøger frem og kigge i dem for både inspirationens og bestemt også for hyggens skyld. Og så er de gamle havebøger med håndtagnede illustrationer altså lige sagen.

Så, husk at kigge efter gamle havebøger, når du besøger sommerens loppemarkeder – rigtig god loppejagt fra mig :0)

Her er et link til “Loppemarkeder i Danmark” på Facebook, så du selv kan komme ud og se efter lækre, brugte havebøger: Loppemarkeder i Danmark
Del med dine venner:

Tags: ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: