Grønne tomater i den lille have

I år er tomaterne i min lille have ikke blevet røde. Til gengæld har jeg en pæn portion grønne tomater, som skal bruges til hjemmelavede lækkerier.

Sommeren 2015 har ikke givet lige så meget sol og varme, som tomaterne i min have gerne ville have haft. Derfor er de ikke blevet røde, som de skulle. Og hvad gør man så?

Grønne tomater

Kan man spise grønne tomater?
Tomater er medlem af natskyggefamilien, som blandt andet også inkluderer kartofler og auberginer. Og nu er det jo sådan, at man ikke må spise grønne kartofler, fordi de grønne kartofler indeholder en form for gift, som kan gøre en syg.
Grønne tomater indeholder også en slags gift, og af den grund har jeg været i tvivl om, om jeg så kan spise de grønne tomater fra min have.

Derfor har jeg læst utallige indlæg om problemet på nettet, men jeg syntes alligevel ikke rigtig, at jeg fik et entydigt svar.
Jeg kontaktede herefter nogle grønfingrede mennesker, som jeg ved, er eksperter i tomater, og derfor stoler jeg på deres vurdering. De forsikrede mig om, at så længe man koger eller sylter sine grønne tomater, så forsvinder giften, og der er ingen problemer med at spise dem.

Derfor vil jeg med ro i sindet spise min lille haves grønne tomater (dog i moderate mængder – jeg er lidt af en kylling og vil hellere være heeeelt sikker på, at jeg ikke bliver syg; og “alt med måde”, som du ved :0) ), når jeg har tilberedt dem.

Syltede grønne tomater

Syltning og lækker chutney af grønne tomater
Jeg har høstet cirka 1 kg grønne tomater i min drivport.

Den ene halvdel af tomaterne er jeg i gang med at sylte, og den anden halvdel er ved at blive lavet til chutney, så mit køkken dufter skønt af eddike og varme krydderier.

Opskriften på de syltede grønne tomater har jeg fundet på TagTomats hjemmeside: Nannas syltede tomater – fra TagTomat

Og opskriften på chutneyen af grønne tomater kommer fra Verdens Lækreste Opskrifter: Grøn Tomat Chutney

Jeg glæder mig meget til at smage på lækkerierne, og jeg håber, at du også vil kaste dig over projektet med at bruge din haves grønne tomater og ikke bare smide dem ud, fordi de ikke blev røde, sådan som du ønskede.

Del med dine venner:

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: