Guld fra min ribsbusk

Nu er det tid, nu er ribsene på min opstammede ribsbusk røde, modne og utroligt lækre.

I går plukkede jeg så næsten alle ribsene (lod lidt blive tilbage til min mand, der bare elsker friske ribs), for jeg havde planer med dem. Der var i alt 450 g ribs på busken, ret imponerende synes jeg.

Bær fra min ribsbusk

De første 100 g ribs blev brugt til en meget lille portion ribsmarmelade. Det fine ved ribs er, at der er så meget pektin i dem, at man ikke behøver at komme tykningsmiddel i marmeladen – den bliver tilpas tyk helt af sig selv.

Og endelig blev det så tur til at lave ispinde, som er min favorit sommer-have-hygge-mad i år.

Hjemmelavet is med bær fra min ribsbusk

Det blev til både lækre ribs-sorbet-ispinde (opskrift inspireret af Claus Meyers hyldeblomstsorbet i hans bog, “Almanak”) og til dejlige ribs-fløde-ispinde (opskrift inspireret af Malou / Klidmosters fantastiske rabarberis – se opskriften her).

Utroligt at man kan få så meget ud af en enkelt ribsbusk! Men selv af frugten fra små have kan man få store oplevelser :0)
Del med dine venner:

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: