Krydderurter skal der til

Så er det tid til at plante friske krydderurter i den lille have.

Nu er det tid til at friske den lille have op med fine krydderurter, og i dag var jeg på indkøb i den lokale planteskole.

Jeg har altid haft et svagt punkt for krydderurter, og jeg kan simpelthen ikke forestille mig ikke at have persille, salvie, mynte, rosmarin, ananassalvie med mere i haven.

Især bliver jeg blød i knæene, når det drejer sig om den fine, yndefulde citronverbena, som er intet mindre end uundværlig for mig og min tekop.

Og på grund af denne (voldsomme) passion for krydderurter har jeg indviet et helt bed i min lille haves gårdhave til krydderurter.

De nye krydderurter i havebedet
Foruden rosmarin, rød havesyre, oregano og persille, som jeg har haft i køkkenvindueskarmen i et par måneder, samt purløg og løvstikke, tæller krydderurtehavebedet nu også: bredbladet timian, ananassalvie, appelsinsalvie, fransk estragon, almindelig salvie og, selvfølgelig, citronverbena – sidstnævnte har jeg dog plantet i en krukke, så jeg kan sætte den ind i drivhuset på en kold dag …Storvoksende citronmelisse og mynte
Hvad angår citronmelisse og mynte, så tog jeg et drastisk skridt sidste efterår.

Disse to krydderurter vokser nemlig helt utroligt meget og kan helt tage overhånd i et lille krydderurterbed, så de andre urter ikke får plads nok.

Derfor tog jeg konsekvensen, gravede dem op (så godt som det nu kan lade sig gøre med deres utroligt ekspanderende rødder) og plantede dem sammen i en stor krukke. Jeg bruger store mængder af både mynte og citronmelisse i løbet af en sommer, så når bare de er under kontrollerede forhold, vil de så absolut altid være at finde i min lille have.

Så nu glæder jeg mig til at kunne forsyne mig med lækre, friske krydderurter hele den dejlige, lange sommer.
Del med dine venner:

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.

Comments (1)

Comments are closed

Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: