Kunsten at prikle

Husk at omplante og prikle dine forspirede planter, før der bliver pladsproblemer i forspiringskassen.Efter at have vokset sig til en passende størrelse med kimblade og også gerne større blade, og der begynder at blive pladsproblemer i forspiringskassen, er det tid til at omplante dine små planter, som du satte til forspiring for en god måneds tid til halvanden siden.De planter, der vokser i samme beholder eller, som i mit tilfælde, i en fælles forspiringskapsel, skal skilles af, så de kan vokse sig store i hver sin potte, krukke eller hvad de nu skal vokse i. Sæt hver plante i en ny potte og fyld op med jord rundt om planten.

At plante dine små forspirede planter over i nye og større beholdere kaldes at prikle.

Pas godt på planternes rødder, når du prikler, for de er meget sarte og kan let blive rykket af planterne, når du skiller dem ad – og dét vil jo ikke være så godt …Plant hver plante i en passende størrelse potte, hvor der er god plads til, at planternes rødder kan vokse sig store og lange. Kom godt med dræningsmateriale (som potteskår, lecakugler eller lignende) i bunden af potterne, så overskydende vand kan løbe fra jorden efter vanding; sørg for at dræningsmaterialet dækker for potternes huller, hvorved hullerne holdes fri for jord, så de ikke tilstoppes.Sæt de nyomplantede planter et sted, hvor der ikke bliver for koldt om natten, og sørg for at få vandet planterne, når de trænger til det.

Hav en rigtig god omplantning og prikling – dine planter vil elske dig for det.
Del med dine venner:

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: