Lækre ovntørrede tomater

Hvis du står tilbage med en hel bunke små tomater fra dit drivhus, og du simpelthen ikke kan nå at få dem spist, er det en rigtig god idé at ovntørre dem.

Oventørrede tomater er noget så lækre. Så hvis din have bugner med tomater, som du ikke nå at få spist, så oventør dem, så du har tomater til senere brug.

Hvis du ikke lige har hjemmedyrkede tomater ved hånden, men stadig gerne vil prøve at lave de oventørrede tomater, så kan du også sagtens bruge fx cherrytomater fra supermarkedet; ja, på den måde kan du jo faktisk lave ovntørrede tomater hele året rundt og så drømme lidt om sommer, sol og havetid).

Du skal bare gøre sådan her:

* Sæt din ovn på mellem 100 grader og 120 grader.
* Rengør tomaterne godt og fjern stilke, hvis der endnu sidder nogen på tomaterne.
* Skær de små tomater i halve (hvis du bruger store tomater, skal du skære dem i 4-6 lige store både), og lad endelig kernerne blive, man lægger ikke mærke til dem, når tomaterne er tørrede.
* Tag en bageplade og beklæd den med bagepapir, hvorpå du smører oliven- eller rapsolie.
* Kom nu de halverede tomater på bagepladen, og læg dem med indersiden op ad (så de står på den runde side).
* Drys tomaterne med de friske (eller tørrede) krydderurter, du holder mest af, samt med groft salt.

Ovntørrede tomater

* Rengør et opbevaringsglas (eller flere, afhængig af din mængede tørrede tomater … ), og kom de afkølede tørrede (bløde og lækre) tomater deri.
* Kom nu tomaterne i ovnen og lad dem tørre i 5-6 timer – hold dog øje med dem, for de skulle jo nødigt brænde på …
* Overhæld tomaterne med lækker oliven- eller rapsolie så det dækker alle tomaterne.
* Nu er tomaterne klar til at blive spist, og de smager skønt i pastaretter, risotto, i salater og på flotte madder.

Opbevar tomaterne i køleskabet, hvor de nok kan holde i lang tid – hvis de da ikke bliver spise med det samme :0)
Bon appetit.

Note: 1 bradepandefuld friske tomater skrumper ind med ca. 75 %, så der kun er en kvart bradepandefuld tørrede tomater, når ovnturen er færdig.
Del med dine venner:

Tags: , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.

Comments (1)

Comments are closed

Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: