Mal dine krukker – det liver op i din lille have

Hvis du har en rest gammel maling tilovers, så brug den til at friske dine krukker op med


Med tiden kan dine krukker komme til at se lidt slidte ud efter at have stået ude i din lille have, i din gårdhave, ved dit kolonihavehus eller på din altan i al slags vejr. Det gør flere af mine krukker i hvert fald, så for et par uger siden fik jeg den idé, at jeg da kunne give dem en "makeover" med maling i forårsfriske farver. 

Bare brug dine rester af vægmaling
Jeg slog "male havekrukker" op på nettet, da jeg ikke rigtig vidste, hvilken maling jeg skulle bruge til mit projekt, og jeg kunne flere steder se, at andre med lignende planer bare havde brugt rester af vægmaling til at male deres krukker med.

Du kan garanteret bruge alle mulige former for maling til at male dine krukker med (helt sikkert også nogle mere miljøvenlige typer), men jeg smuttede op på loftet og hentede spanden med resterne af den hvide vægmaling samt bøtter med grønne slatter og tog dem med ud i carporten, hvor jeg havde sat et arbejdsbord klar.

Selve maleprocessen

Jeg udvalgte 3 krukker i min lille have, som jeg ville forsøge mig med, og skrubbede dem med den grove side af en opvaskesvamp for at få alger og snavs af. 

Så gav jeg dem et lag hvid spray-maling (som jeg faktisk tror var ganske unødvendigt …) som grunder og lod dem tørre en times tid i solen.
 
Da de var tørre, malede jeg den første krukke i en portion hvid maling, hvori jeg havde kommet et lille strejf af den grønne maling i. Og da den var tør, malede jeg krukken for anden gang.

De to andre krukker fik samme tur, bare med lidt mere af den grønne maling i for hver krukke. 

Og resultatet er godt

Jeg er ganske godt tilfreds med mine tre nymalede krukker, der har hver deres nuance af sart grøn.

Der vokser en hindbærplante i en af de krukker, jeg malede, så det var med at undgå at få maling på selve planten eller på jorden i krukken  jeg tror nemlig ikke, det er så sundt for hverken planten eller os, der skal spise hindbærerne, hvis der kommer ikke helt "miljøneutrale" stoffer ned i krukken (måske er jeg bare sart, men jeg vil helst være overforsigtigt i sådanne situationer og sikre mig, at der ikke opstår sygdomsproblemer pga. malingen).

Det er virkelig let at male sine havekrukker, og hvis du har børn, er det et alletiders projekt at lave sammen under åben himmel i løbet af havesæsonen.   

Rigtig god malelyst til dig og dine :0)

Del med dine venner:

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: