Nyd at det er sensommer i din lille have

Nu er det sensommer over det ganske land, også i min lille have – og det skal nydes!
Jeg synes, at sensommeren er en dejlig tid, for selvom det ikke længere er heeelt så varmt, som jeg godt kan lide det, så er det nu, at blomster blomstrer i stærke farver.
Det er nu, jeg kan høste frugten af haveårets arbejde med hjemmedyrkede grøntsager. Og det er nu, der er den allerbedste stemning i haven med sensommerens smukke lys, klare, blå himmel og en helt anden fred, end der på andre tidspunkter af året.

Det er lidt som om, at haven fuldendes, når det er sensommer – og derfor er det så vigtigt, at du husker at sætte dig med en kop eller et glas et-eller-andet og nyder din have, uanset om du har en vindueskarmshave, en altan, gårdhave, kolonihave, byhave eller måske lille rækkehushave. Sug til dig af indtryk og glæd dig over dine haveresultater fra i år. Der er nemlig ikke så længe til, at det bliver efterår.

Jeg har her samlet en lille buket af billeder og stemninger fra årets sensommer i min lille have, og jeg håber, du vil synes godt om den. God fornøjelse :0)

Der er masser af liv i det nye drivhus, "Drivporten", hvor agurker, tomater, basilikum og chilier trives // Der skal også være tid til at tænde op i den lille haveovn i drivporten.

Der er kommet fine nye blade på salvien i gårdhaven // Og perlehyacinten blomstrer for 2. gang i år.

Himlen er dybt blå, når det er sensommer. // Jeg elsker simpelthen lathyrus-blomster (ærteblomster).

Der kommer mange gule chilier på en af chiliplanterne i gårdhaven // Nu står der porrer, bladselleri og rødbeder i kvadratmeterbedet.

Majsplanterne blomstrer på træterrassen // Geraniumsblomst (storkenæb) i gårdhaven.

Roserne blomstrer på livet løs i gårdhaven // Hyldebærerne begynder at få røde kinder.

Der er mange blomster i hestebønnerne // I år er der 7 blommer på blommetræet, og de er godt på vej til at blive modne.

Rigtig god sensommer til dig og din lille have.

Del med dine venner:

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: