Lidt havenostalgi – om at have en altanhave

I går piskede regnen ned, og jeg besluttede, at jeg ikke skulle arbejde i haven … Så i stedet for satte jeg mig foran computeren og fandt et par billeder fra min allerførste have.

I 2004 boede jeg i Aarhus. Jeg havde en fin lejlighed på 4. sal med altan, som var cirka 2 kvadratmeter. Så jeg måtte naturligvis ud at købe tre altankasser, hvori jeg blandt andet såede salat og radisser. Jeg ville se, om det kunne lykkes, for jeg savnede at have jord imellem fingrene, som jeg var vandt til fra mit barndomshjem. Og jo, det lykkedes på bedste vis at dyrke salat og radisser.
Og jeg syntes, det var fedt at have en altanhave!

Min gamle altanhave med altankasse og krydderurter

Allerede i min lille altanhave viste min passion for krydderurter og krukker sig.
Jeg havde i hvert fald citronmelisse, basilikum, purløg, brøndkarse, rosmarin, timian, koriander, persille, estragon og en citronverbena (og muligvis flere slags …) stående rundt omkring i krukker under altankasserne.

Det var en dejlig altanhave, jeg havde, og jeg husker, at jeg havde det rigtig sjovt med at have have i 4. sals højde.
Del med dine venner:

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.

Comments (1)

Comments are closed

Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: