Om “Den lille have”

Baer
Krukker Paa Drivport
Haengekoejer
Urtete

Den lille have er en haveblog med tips og idéer til dig, der har en lille have, og gerne vil have mest muligt ud af den.

Det kan tit være svært at finde gode råd eller selv lavpraktiske idéer til vores små haver i forskellige havebøger og på haveblogs. Ofte mener de gode, velmenende havefolk, der skriver haveguider, at de har en lille have, selv hvis deres have er på 500-1000 m2. Men nu er det jo sådan, at vi er mange, der har virkeligt små haver, som for eksempel vindueskarme, sm&å kolonihaver, altaner, gårdhaver ved lejligheder eller bag byhuse, eller små græshaver på 100-200 m2, og det er nogle gange lidt som om, at vi bliver overset.

Det kræver alternative idéer og nye havetanker, at få mest muligt ud af vores meget små haver, og det er her min haveblog kommer ind i billedet.

Jeg vil forsøge at komme med sjove, nye, skæve og spændende idéer til, hvordan du kan få meget have ud af små kvadratmeters jord, græ, vindueskarm eller fliser.
Jeg eksperimenterer selv, tilpasser og prøver mig frem i min lille have (der er på 85-90 m med terrasse, urte- og gårdhave, samt lille drivhus), og jeg vil dele mine opdagelser og oplevelser med dig her på min blog.

Om havebloggeren – Maria Erica Jensen
Jeg hedder Maria, og jeg har altid haft en stor glæde ved at være ude i naturen, både på mark, skov og strand, men så sandelig også i min have.

Jeg bor i et lille hus i Horsens sammen med min mand, Kenneth, og vores kat, Madeline (ja, hun kræver altid at blive nævnt, sådan er hun :0) ). Vi bor kun et stort stenkast fra byens gågader, hvor der er menneskemylder, caféliv og et væld af kulturmuligheder, som er noget, vi holder meget af.

Jeg elsker vores lille have, hvor der er fred og ro, hvor jeg kan få jord under neglene, kigge på fugleliv og insekter, dyrke grøntsager, bær og frugt og få sol på næsen – min have er om noget mit grønne åndehul.

Foruden at være haveelsker og -blogger, så er jeg forfatter, rejseblogger og tekstforfatter, og jeg har nærmest altid skrevet (selv før jeg kunne skrive “rigtige” bogstaver”). Derfor passer det mig rigtig, rigtig godt at kombinere mine store passioner (haver og rejser) med min skrivelyst og skabe blogs, hvor jeg deler min viden, mine interesser og mine oplevelser med alle I andre, der også har lyst til haveliv.

Så læs med på livet løs, og dyrk noget grønt ude på din altan, i din gårdhave, kolonihave eller bare lille have – grønt er godt for øjnene, maven og for sjælen!

– Maria