Sæt blomsterløg i din vindueskarm i januar

Hold da op, hvor er der koldt i de her dage! Og hvordan skal du få afløb for dine spirende forårshavefornemmelser? Du skal såmænd bare have blomsterløg i din vindueskarm. Ligesom sidste år har jeg nu været i færd med at plante blomsterløg i potter i vindueskarmen. 

For en lille uges tid siden fandt jeg et par blomsterløg (hvilken slags blomster, der kommer fra dem, står stadig hen i det uvisse) liggende ovenpå jorden i min gårdhaves rosenbed.
Jeg fik lidt ondt af dem, da de lå der helt nøgne i den kolde vind, så jeg satte dem i jord i en lille urtepotte i min vindueskarm. 

Efter et par dage begyndte løgene at sætte de fineste lange, grønne blade – og den slags er jo noget, der hjælper godt på vinterhumøret!

I dag opdagede jeg så, at der var kommet blomsterløgsspire i en af mine havekrukker. Jeg fik gravet et par af løgene op, men hvordan nu med jord til at plante dem i?
Jeg havde ikke noget pottemuld stående, og jorden i de forskellige urte- og blomsterbede var jo stivfrossen … 

Men så var det, at jeg kom i tanke om, at jeg havde en gammel, indtørret basilikum, jeg ikke havde fået smidt ud, stående i min baggang.

Så jeg trak basilikummen op, tog en portion af jorden fra dens krukke og puttede det over i en mindre potte (eller det vil sige, at min dejlige mand ordnede jorden – jeg skulle jo tage billeder af det … ), og så fik jeg sat blomsterløgene deri.

Jorden fra basilikummen er sikkert ikke verdens bedste blomsterjord, men det er jeg faktisk ret sikker på, at blomsterløgene er ligeglade med, bare de har noget at vokse i. Og selvom løgenes toppe lige nu er noget skæve, så vil jeg gætte på, at de om et par dage har rettet sig op og står strunke ved siden af de første blomsterløg, jeg satte. 

Del med dine venner:

Tags: , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: