Stakkels stikkelsbær – om stikkelsbærhvepselarver

Og her gik jeg og troede, at alting var fryd og gammen i min lille have … Men så kom jeg ud og kiggede på min stikkelsbærbusk, og så til min store rædsel dette syn, hvor stikkelsbærhvepselarver var ved at spise sig mætte i bladene på min stakkels stikkelsbærbusk.

Mange af bladene på den ene side af min opstammede stikkelsbærbusk var ved at blive spist! Og der sad 20-25 små og store grønne stikkelsbærhvepselarver med sorte hoveder og mæskede sig – jeg kunne næsten høre dem gnave og smaske.

Og selvom jeg holder meget af alskens småkravl og kryb, så er jeg ikke glad, når de angriber min have …
Men nu er det sådan, at stikkelsbærhvepselarver ikke gør skade på selve stikkelsbærrerne, så der er ikke nogen grund til at fjerne dem.

Stikkelsbærhvepselarver i den lille have

Til næste år vokser både bær og blade ganske uproblematisk frem på stikkelsbærbusken igen, så: Velbekomme kære små stikkelsbærhvepselarver.

Lige et link til en hjemmeside om danske insekter, og hvad man kan gøre for at passe godt på dem: danmarksinsekter.dk/
Del med dine venner:

Tags: , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: