Stemninger fra den lille have i oktober

Så er der stemninger fra den lille have, oktober 2013 

I oktober har der været ret stor fokus på det lille grønne drivhus i min lille have – De sidste tomater modner og bliver nydt med stor begejstring.

Lyset har ændret sig, det er blevet efterår … – … men det er stadig ret varmt i vejret, og den store valsk bønne bliver ved med at blomstre med sine utroligt fine blomster.  

Der er altid kærlighed at finde i min lille have :0) – Den hårdtprøvede rosenkål er blevet sat på friland, nemlig i mit lille urtehavebed – Efter at kålsommerfuglelarvernes angreb var overstået, blev den lille kålplante invaderet af bladlus … Det kan været hårdt at være en kålplante!

Bladbederne har det godt i efteråret, de kan klare lidt af hvert – Valsk-bønnen udvikler én bønne sidst på måneden. Bønnen bliver plukket, og bønne-frugterne inden i bliver dampet og spist med stor velbehag.

Den utroligt hårdføre rose, som jeg ikke aner arten på, blomstrer lystigt i gårdhaven. – Og så sker det, der ikke må ske: Efterårsorkanen tager mange af pladerne på mit lille, grønne drivhus, og det bliver rykket helt skævt :0( Mon det kan reddes og gøres i stand igen?!

Nu er der ikke flere stemninger fra den lille have for denne gang – men fortvivl ikke, for der kommer mange flere stemninger senere på året :0)  

Del med dine venner:

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: