Tre grønne fra haven i marts

Haven begynder for alvor at vågne op fra sin alt for lange vintersøvn i marts. Nu begynder det at pible frem med alskens grønne spirer – hvor er det dog skønt!

Jeg har lige været en tur ude i min lille have, og der fandt jeg lidt lækkerier til aftensmaden.

Haven i marts byder på de første skønne skvalderkålsspirer, som netop nu har den fineste, sart-parfumerede smag.
Pluk dig en håndfuld og kom dem ovenpå en god æggemad eller brug dem som den sidste finish på din salat, så er lykken gjort.

Grønkålen i mit kvadratmeterhavebed står smukt og vokser på livets løs, nu det er blevet lidt varmere i vejret. Så jeg plukkede mig ca. en liter spæde grønkålsblade – grønkål er jo en af vores aller sundeste grøntsager, og hvor er det skønt, at den er så let at dyrke.

Endelig gik jeg forbi krydderurtebedet på vejen tilbage til huset, og der stod den fine purløg og strakte sig mod himlen – igen en god smagsgiver til din æggemad eller til din salat.

Der er mange andre gode, spirende sager i haven i marts, så gå du endelig på udkig i din egen have og se, om du ikke også kan finde lidt godt til din mad.

Hvis du finder noget godt, må du endelig skrive en kommentar om det.

Rigtig god fornøjelse med haven i marts.
Del med dine venner:

Tags: , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: