Urtefryd – ny urtepotte til vindueskarmens krydderurter

Jeg har fået krydderurte-urtepotten ‘Urtefryd’, fra det danske designfirma NÄMEN, til anmeldelse på Den Lille Have-bloggen. Også denne gang vil jeg lave en “sådan synes jeg, den fungerer”-anmeldelse.

Den flotte urtepotte er af melanin, og den er designet med en forhøjning i bunden, som skaber en kant til opbevaring af vand, et lille vandreservoir, som krydderurten kan suge af, når den har brug for det.
Fordi krydderurten står på forhøjningen, risikerer man ikke, at den står og sopper i vand hele tiden og måske derved drukner. Det lyder jo rigtig smart – men virker det mon?

Jeg har købt 2 persilleplanter og plantet den ene i Urtefryd-urtepotten og den anden i en almindelig, fladbundet urtepotte, som jeg ofte bruger til at have indendørskrydderurter i. Jeg tog persilleplanterne ud af de små urtepotter, som de var i, da jeg købte dem i supermarkedet, og satte dem i de to nye urtepotter.

Jeg har før oplevet, at det er en god idé at tage krydderurterne ud af de små supermarkedspotter og sætte dem over i en større potte, når jeg kommer hjem. Så få krydderurternes rødder bedre luft og vand, og det kan sikre, at de holder sig længere. Så så langt er jeg helt på linje med, hvad der anbefales at gøre med planterne til Urtefryd-urtepotten.

De 2 persille-planter bliver vandet med den samme mængde vand, og de står lige ved siden af hinanden i samme vindueskarm, så de får på alle måder en helt ens behandling.

Der er nu gået 3 dage med urtepotte-eksperimentet, og jeg har allerede gjort mig en iagttagelse. Da jeg kom ud til vindueskarmen i dag, hang persillen i den almindelige urtepotte tørstigt med hovedet, mens persillen i Urtefryd-urtepotten stadig stod fint op.

At persillen i den almindelige urtepotte var blevet tørstig, og at persillen i Urtefryd-potten ikke var det, skyldes sikkert, at der er fordampet en hel del vand fra den almindelige urtepotte, mens Urtefryd-potten har et låg i toppen, som stopper fordampning.

Hmm, det er meget hurtigt, at der er forskel på de to urtepotter. Men eksperimentet er lige gået i gang, og jeg drager derfor ingen konklusioner om nogen af urtepotterne endnu.

Jeg observerer videre, vander og gør ved, og så skriver jeg endnu et blogindlæg om noget tid, hvor jeg fortæller mere om, hvordan det er gået med Urtefryd, krydderurte-urtepotten fra NÄMEN.

Du kan selv læse om urtepotten Urtefryd på NÄMENs hjemmeside: http://namen.dk/
Del med dine venner:

Tags: , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.
Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: