Vind “Kvadratmeterhaven” – Havebog med store idéer til den lille have

Nu kan du vinde den nye havebog "Kvadratmeterhaven" af Mel Bartholomew, som Turbine Forlaget har doneret til Den lille haves konkurrence.  

Det glæder mig meget, at kunne præsentere "Kvadratmeterhaven" som præmie her på Den lille have, for det er virkelig en havebog, der passer helt perfekt til bloggens koncept

At give læseren (af både bloggen og bogen) tips og idéer til at få mest muligt ud af sin lille have. 

Som Turbine Forlaget skriver det på deres hjemmeside"I Kvadratmeterhaven præsenteres læseren for, hvordan man med en meget enkel metode kan dyrke sine egne lækre grøntsager og krydderurter, uanset hvor lidt plads man har."

Det eneste, du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at fortælle mig dit bedste havetip til en lille have – Sidste frist er søndag d. 11. maj 2014.  

Skriv dit havetip i kommentarfeltet nederst på siden eller send det i en mail til mig på: maria@noproblem.dk – Så trækker jeg lod blandt alle de indsendte tips efter d. 11. maj 2014. 

Vær venlig at skrive dit navn + adresse i din besvarelse. 

På forhånd mange tak :0) 

Del med dine venner:

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Maria Erica Jensen

Haveentusiast, med stor forkærlighed for små haver. Jeg bliver meget inspireret af små, lokale haver, når jeg rejser rundt i verden. Og så kan jeg rigtig godt lide genbrug, personlighed og innovative idéer, når jeg lægger haveplaner.

Comments (8)

 • Avatar

  Mona

  |

  Jeg øver mig stadig i at have grønne fingre, men jeg har en plan og et ønske om fremover at kunne bytte og tiltuske mig planter fra andre haveglade mennesker – og ikke mindst udvinde det, der skal såes fra eksisterende planter o.l. Først til vores lille altan, men på sigt til den have vi forhåbentlig engang får.
  Idéen er egentlig at jeg synes det er fjollet at pøse en masse penge i planteskolerne, når vi kan udveksle og bytte – og give gode og sjove historier med oveni – lidt ekstra bæredygtighed måske?

  • Avatar

   Maria Erica Jensen

   |

   Det er da bare en rigtig god idé, at bytte og få planter og frø fra bekendte og ligesindede haveelskende mennesker, Mona. Og ja, det er en glimrende gren af bæredygtighed at gøre som dig!

 • Avatar

  Kirsten Ahlburg

  |

  Haven skal passes og ukrudtet op her i maj, inden det tager overhånd. Jeg vil ikke bruge gift, så det er ned på knæ og kravle rundt, bøje i knæ og sidde på hug, bruge ørnenæb og bruge armmuskler. Jeg aftaler med mig selv, at det er dagens motion. Stræk, bøj, op, ned. Så går det hele meget lettere. :-)

  • Avatar

   Maria Erica Jensen

   |

   Hvor er det dog en fin idé, at se det pillearbejde, som lugning af ukrudt i haven er, som motion – jeg kan lige forestille mig, hvor meget sjovere og lettere det så egentlig bliver! Og glimrende at bruge “motionen” i stedet for gift i sin have.  

 • Avatar

  Mikala

  |

  Et af de bedste haveråd jeg kender er at opdele sin lille have i flere afdelinger. Gør det med rosenbuer, søjler eller noget andet der flytter blikket væk og gerne opad. Har du bare en lang smal græsplæne uden nogen pynt, så sæt de røde blomster tættest på huset og de blå længst borte. Prøv også at snyde øjet med spejle anbragt strategiske steder eller en mindre havebænk langt væk, så haven virker større. Hvis du sætter en stor havebænk eller en stor krukke bagest i haven, virker den mindre, fordi den trækker det samlede billede tættere på. Hvis du derimod sætter de største ting forrest og de mindre længere væk, snydes beskuerens øje. Det samme betyder et vandspejl i haven. En lille dam eller noget andet vand, der spejler himlen. Visuelt gør det altsammen haverummet lidt større end den i virkeligheden er.

  Det råd vil jeg gerne give videre.

  • Avatar

   Maria Erica Jensen

   |

   Det er et rigtig godt haveråd, det med at dele sin lille have op i afdelinger og på den måde få haven til at virke større. Og hvor fint med tingene, der kan snyde øjet. Rigtig gode havetip, Mikala!

 • Avatar

  Annie

  |

  I vores lille have har vi en overdækket terrasse og nogle højbede og krukker. Vi har i år investeret i væghængte "krukker" i zink, som vi har plantet krydderurter i, så vi kan bruge pladsen nede i jordhøjde til noget andet + det ser vildt godt ud :-) 

  • Avatar

   Maria Erica Jensen

   |

   Det er en super idé at tænke “op ad” og “i højden”, ligesom I har gjort det, Annie, når man har en lille have. Det er simpelthen med at udnytte vægge, stakitter og lignende til at have planter på – så får man meget mere plads. Rigtig god idé!

Comments are closed

Den lille have

Den lille have

Havebloggen, hvor du kan finde gode tips og idéer til din egen lille have.
“Den lille have” er en haveblog skabt og skrevet af mig, Maria Erica Jensen. Alle billederne, du ser på bloggen, er taget i min egen lille have, hvor også tipsene og idéerne er opstået og afprøvet.

Jeg håber, at jeg kan inspirere dig med mine blogindlæg, og hvis du endnu ikke selv har en lille have, så må du endelig ikke tøve med at kaste dig ud i det, og det uanset om du har en altan, en gårdhave, en kolonihave eller “blot” en lille vindueskarm – havelivet er for alle, selv for dig, der bor i den mindste lejlighed midt i byen.

Del med dine venner: